Poliklinika Sušac

Lasersko uklanjanje bora i ožiljaka

Duboke bore i ožiljci (frakcijski laser)

Pearl fractional je najnovija metoda laserskog resurfacinga kojom se uklanjaju znakovi starenja kože kao što su nepravilnosti teksture kože, duboke bore i ožiljci, najčešće od akni. Kod ove laserske tehnologije postiže se ablacija pravilno raspoređenih "stupaca" epidermisa i dermisa, koji ostaju okruženi netretiranom, zdravom kožom. Time se postižu učinkoviti rezultati, uz siguran tretman i kraće vrijeme oporavka. Toplinskim učinkom na najdublje slojeve kože(dermis) postiže se stvaranje novoga kolagena koji popunjava bore, ožiljke i ostale nepravilnosti kože. Idealno vrijeme za provođenje ovih tretmana je od listopada, pa do svibnja, kada nije jako djelovanje sunčevih zraka zbog rizika od pojave promjena pigmentacije. Rezultat je vidljiv nakon nekoliko dana, a konačan rezultat za 6-12 mjeseci.

Laser skin resurfacing, poznat, također, i pod nazivom laserski peeling, abrazivna, invazivna i pri tome izuzetno efikasna metoda pomlađivanja kože lica sa dugotrajnim učinkom. Vremenom koža, pod utjecajem vanjskih i nasljednih faktora, sunca, zagađenosti okoline, dijeta i ponavljajućih pokreta mišića lica, postaje izborana i izbrazdana. Starenjem koža gubi glatkoću i mladalački izgled te se pojavljuju tamne mrlje i pjege (age spots). Također je nezanemariv utjecaj ožiljaka od akni, madeža kao i neujednačene pigmentacije te hrapavosti kože. Metodom laser resurfacing-a oštećena se koža odstranjuje Cutera laserom, uz minimalne nuspojave i termička oštećenja kože.

Lasersko uklanjanje bora i ožiljaka
Video: Tretman Cutera Pearl Fractional laserom

Laserska tehnika Pearl (laserski piling)

Pearl je laserski postupak pomlađivanja kože kojim uklanjamo nepravilnosti kože nastale starenjem, oštećenja izazvana suncem, te manje ožiljke i bore. Tijekom tretmana laser djeluje na površinske slojeve kože nježno ih uklanjajući uz stvaranje prirodnog zaštitnog sloja na koži djelovanjem topline zbog čega je potrebno kraće vrijeme oporavka. Prvi rezultati vidljivi su nakon 3-5 dana kada se površinski sloj oljušti i otkrije novu, zdravu i vitalnu kožu. Istovremeno, djelovanjem topline na dublje slojeve kože potiče se sinteza novih kolagenih vlakana. Konačni učinak je zdrava, poput bisera sjajna koža sa znatno manje bora, ujednačene pigmentacije i mladenačkog izgleda. Ovi tretmani se također provode od listopada do svibnja.

Video: Tretman Cutera Pearl laserom

Odstranjivanje nepravilnosti u pigmentaciji

Neinvazivna metoda uklanjanja pigmentacija na koži lica i tijela. Tamne mrlje nastaju kao posljedica oštećenja od sunca ili se javljaju kao posljedica starenja kože. Niski kontrast pigmentacija, odnosno mrlje tek nešto tamnije od boje kože pravi su klinički izazov. Prednost Limelighta nad većinom IPL metoda je u tome što ostali mogu tretirati samo visoki kontrast pigmentacija dok limelight uspješno tretira i visoki i niski kontrast pigmentacija. Tretman se provodi tijekom cijele godine.

Postoje mnoge i različite vrste pigmentnih lezija koje se, u osnovi, međusobno razlikuju morfološki i histološki. Iz toga će razloga procjenu i moguću terapiju lezije obavezno odrediti liječnik specijalist. Benigne pigmentne lezije poput lentigo simplex, lentigo senilis, cafe au lait te različite vrste nevusa uspješno mogu biti tretirane laserom pri čemu nije obavezna uporaba lokalnog anestetika.

Odstranjivanje nepravilnosti u pigmentaciji

Video: Odstranjivanje nepravilnosti u pigmentaciji

Zatezanje kože Titan-om

Istinska tajna čvrste, napete hidratizirane kože mladenačkog izgleda krije se u dermisu. Starenjem kože smanjuje se biosinteza kolagena, glavnog građevnog proteina dermisa. Dermis se stoga stanjuje, a koža gubi čvrstoću. Titan prodire ispod površinskog sloja kože, te ga zagrijava. Efekt ovog dubinskog zagrijavanja kože je koagulacija kolagenih vlakana u dermisu koja dovodi do sinteze novih vlakana. Rezultat takve reakcije je zatezanje kože, nestanak njene mlohavosti te efikasan oporavak strukture kože. Metoda zatezanja kože Titan-om je prirodna, neivazivna i nerizična te bez dodatnog vremena zacjeljivanja, a tretmani se provode tijekom cijele godine.

Zagrijavanjem dermisa te prodiranjem infra crvenog svjetla do 3 mm ispod površine kože pobuđuje se regeneracija i rast kolagena što učvršćuje i zateže kožu na licu, nadlaktici, vratu i trbuhu. Tretman je siguran, bezbolan i ugodan za pacijenta bez obzira na dob, spol i boju kože. Ovo je prirodna, neinvazivna i nerizična metoda a provodi se tokom cijele godine a također i na osunčanoj koži.

Zatezanje kože

Video: Zatezanje kože Titan-om

Pomlađivanje kože (Laser Genesis)

To je neabrazivni tretman laserom koji je namjenjen za poboljšanje teksture kože, uklanjanje plitkih bora, proširenih pora te suzbijanje crvenila kože(rozacea). Efekt tretmana laserom vidljiv je odmah, bez neželjenih popratnih pojava, a koža lica je "svježija".

Narušenost tonusa kože, boje lica i vrata gotovo je postala uobičajena kod većine pacijenata. Starošću, nažalost, gubi se kolagen i smanjuje elastin uz stvaranje bora, staračkih pjega i mrlja od sunca te crvenila. Skin rejuvenation (pomlađivanje) neinvazivna je i neablativna metoda kojom se stimulira rast i produkcija kolagena bez vremena potrebnog za ozdravljenje pacijenta. Ovom, gotovo prirodnom metodom, koža poprima zdraviji i ljepši izgled uz nestanak površinskih bora, poboljšanje cirkulacije krvi te redukciju proizvodnje melanina.

Pomlađivanje

Video: Pomlađivanje kože

Uklanjanje dlaka i kapilara...