Poliklinika Sušac

Pomlađivanje lica bez estetske kirurgije

Laser u službi ljepote

U novije vrijeme estetsku kirurgiju sve više zamjenjuje laser. Naime laserske tehnike su iznimno djelotvorni anti-age tretmani za kožu lica i vrata, te su uspješna alternativa face-liftingu i kozmetičkoj kirurgiji. U Poliklinici"Sušac" za kožne i očne bolesti, nude se sve usluge iz područja dermatologije s naglaskom na laserske tretmane, laserima najnovije generacije.

Duboke bore i ožiljci

Pearl fractional je najnovija metoda laserskog resurfacinga kojom se uklanjaju znakovi starenja kože kao što su nepravilnosti teksture kože, duboke bore i ožiljci, najčešće od akni. Kod ove laserske tehnologije postiže se ablacija pravilno raspoređenih "stupaca" epidermisa i dermisa, koji ostaju okruženi netretiranom, zdravom kožom. Time se postižu učinkoviti rezultati, uz siguran tretman i kraće vrijeme oporavka. Toplinskim učinkom na najdublje slojeve kože(dermis) postiže se stvaranje novoga kolagena koji popunjava bore, ožiljke i ostale nepravilnosti kože. Idealno vrijeme za provođenje ovih tretmana je od listopada, pa do svibnja, kada nije jako djelovanje sunčevih zraka zbog rizika od pojave promjena pigmentacije. Rezultat je vidljiv nakon nekoliko dana, a konačan rezultat za 6-12 mjeseci.

Laserska tehnika Pearl (laserski piling)

Pearl je laserski postupak pomlađivanja kože kojim uklanjamo nepravilnosti kože nastale starenjem, oštećenja izazvana suncem, te manje ožiljke i bore. Tijekom tretmana laser djeluje na površinske slojeve kože nježno ih uklanjajući uz stvaranje prirodnog zaštitnog sloja na koži djelovanjem topline zbog čega je potrebno kraće vrijeme oporavka. Prvi rezultati vidljivi su nakon 3-5 dana kada se površinski sloj oljušti i otkrije novu, zdravu i vitalnu kožu. Istovremeno, djelovanjem topline na dublje slojeve kože potiče se sinteza novih kolagenih vlakana. Konačni učinak je zdrava, poput bisera sjajna koža sa znatno manje bora, ujednačene pigmentacije i mladenačkog izgleda. Ovi tretmani se također provode od listopada do svibnja.

Zatezanje kože Titan-om

Istinska tajna čvrste, napete hidratizirane kože mladenačkog izgleda krije se u dermisu. Starenjem kože smanjuje se biosinteza kolagena, glavnog građevnog proteina dermisa. Dermis se stoga stanjuje, a koža gubi čvrstoću. Titan prodire ispod površinskog sloja kože, te ga zagrijava. Efekt ovog dubinskog zagrijavanja kože je koagulacija kolagenih vlakana u dermisu koja dovodi do sinteze novih vlakana. Rezultat takve reakcije je zatezanje kože, nestanak njene mlohavosti te efikasan oporavak strukture kože. Metoda zatezanja kože Titan-om je prirodna, neivazivna i nerizična te bez dodatnog vremena zacjeljivanja, a tretmani se provode tijekom cijele godine.

Laser Genesis

To je neabrazivni tretman laserom koji je namjenjen za poboljšanje teksture kože, uklanjanje plitkih bora, proširenih pora te suzbijanje crvenila kože(rozacea). Efekt tretmana laserom vidljiv je odmah, bez neželjenih popratnih pojava, a koža lica je "svježija".

Uklanjanje pigmentacija Limelight-om

Neinvazivna metoda uklanjanja pigmentacija na koži lica i tijela. Tamne mrlje nastaju kao posljedica oštećenja od sunca ili se javljaju kao posljedica starenja kože. Niski kontrast pigmentacija, odnosno mrlje tek nešto tamnije od boje kože pravi su klinički izazov. Prednost Limelighta nad većinom IPL metoda je u tome što ostali mogu tretirati samo visoki kontrast pigmentacija dok limelight uspješno tretira i visoki i niski kontrast pigmentacija. Tretman se provodi tijekom cijele godine.

Lasersko uklanjanje kapilara i vena na licu i tijelu

Laserom je moguće ukloniti određene vaskularne lezije sa svih područja tijela. Proširene kapilare na koži lica, crvene i plave, proširene kapilare na nogama i "cherry" angiomi mogu se tretirati, a rezultati su brzi i efikasni. Obično je potrebno uraditi dva tretmana u razmaku od šest tjedana, a tretmani se provode od listopada do svibnja. Nakon tretmana nije potrebno nošenje elastičnih čarapa i moguće je nastaviti sa uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Laserska epilacija

Nd:Yag laser je najbolji način uklanjanja neželjenih dlačica za sve tipove kože. Ovim laserom se mogu ukloniti dlake sa svih područja kože, uključujući i najosjetljivija područja. Laserska zraka djeluje na dlaku u aktivnoj fazi rasta. Kako sve dlake nisu istovremeno u aktivnoj fazi rezumljivo je da će biti potrebno nekoliko tretmana, uobičajeno četiri tretmana. Razmak između svakog pojedinoga tretmana je mjesec dana. Duga valna duljina sigurna je i efikasna za pacijente svijetle i tamne boje kože, te se tretman može primjenjivati tijekom cijele godine.

Analiza madeža

Osim navedenih laserskih tretmana naša poliklinika raspolaže i uređajem za analizu madeža koji može za nekoliko sekundi prepoznati radi li se o tumoru kože ili o dobroćudnoj tvorbi. Rezultati analize dobiju se odmah,i to sa slikovnim prikazom u boji i detaljnim nalazom.

Besplatne konzultacije

Pacijenta se prvo sasluša što bi na sebi volio promijeniti. Zatim se obavi klinički pregled kože uz uzimanje anamneze i odabira odgovarajućeg tretmana. Sve laserske tehnike mogu se međusobno kombinirati, a odlični rezultati se postižu i u kombinaciji s filerima. Važno je napomenuti da učinak lasera ovisi o osobinama tkiva, ispravnom odabiru parametara, stručnosti liječnika te educiranosti pacijenta. Profesionalnost stručnog osoblja i vrhunska kvaliteta opreme garancija su dugoročnog uspjeha.