Poliklinika Sušac

Trajno uklanjanje dlaka (Laserska epilacija)

Uklanjanje dlaka s regija kao što su noge, bikini zona, leđa, prsa, trbuh, vrat, pazuh, lice, nadusnica, brada i ruke, izvodi se Cutera ND Yag laserom. Nd:Yag laser je najbolji način uklanjanja neželjenih dlačica za sve tipove kože. Ovim laserom se mogu ukloniti dlake sa svih područja kože, uključujući i najosjetljivija područja. Laserska zraka djeluje na dlaku u aktivnoj fazi rasta. Kako sve dlake nisu istovremeno u aktivnoj fazi rezumljivo je da će biti potrebno nekoliko tretmana, uobičajeno četiri tretmana. Razmak između svakog pojedinoga tretmana je mjesec dana. Duga valna duljina sigurna je i efikasna za pacijente svijetle i tamne boje kože, te se tretman može primjenjivati tijekom cijele godine.

Za dugotrajno i trajno uklanjanje neželjenih dlaka, laserski su tretmani metoda izbora. Laseri koji se pritom koriste su pulsni diodni laser, Nd:YAG, dugopulsni ruby laser, dugopulsni alexandrite laser. Ciljna kromofora je pigment melanin u korijenu dlake. Zbog toga su laseri učinkoviti u uklanjanju smeđih ili crnih dlaka a nemaju dovoljnu učinkovitost za uklanjanje svijetlih ili sijedih. Integrirani uređaj za istodobno hlađenje kože osigurava izvrsnu podnošljivost tretmana i smanjuje rizik razvoja nuspojava. Nakon tretmana prisutni su crvenilo i blagi otok tretiranog područja koji prolaze sljedeća 24 sata. I poslije ovog tretmana potrebno je izbjegavati izlaganje UV svjetlu, čime se rizik nastanka hiper- i hipopigmentacije kože smanjuje na minimum. Za postizanje optimalna učinka potrebno je prosječno četiri, pet tretmana u razmacima od mjesec dana.

Uklanjanje dlaka
Video: Trajno uklanjanje dlaka nadusnice Video: Trajno uklanjanje dlaka pazuha

Lasersko uklanjanje kapilara i vena na licu i tijelu

Laserom je moguće ukloniti određene vaskularne lezije sa svih područja tijela. Proširene kapilare na koži lica, crvene i plave, proširene kapilare na nogama i "cherry" angiomi mogu se tretirati, a rezultati su brzi i efikasni. Obično je potrebno uraditi dva tretmana u razmaku od šest tjedana, a tretmani se provode od listopada do svibnja. Nakon tretmana nije potrebno nošenje elastičnih čarapa i moguće je nastaviti sa uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Uklanjanje kapilara na licu

Uklanjanje kapilara

Video: Uklanjanje kapilara na licu

Uklanjanje kapilara na nogama

Laserom se uspješno i efikasno tretiraju teleangiektazije, rozacea, neke vrste nevusa, površinske te proširene crvene i plave vene. Ciljna je kromofora hemoglobin uz minimalnu apsorpciju melanina te neželjene nuspojava na okolnom tkivu. Minimalan je rizik pojave krasta i hipopigmentacije.

Uklanjanje vena

Video: Uklanjanje vena

Lasersko uklanjanje bora i ožiljaka, odstranjivanje nepravilnosti u pigmentaciji, zatezanje kože, pomlađivanje kože